Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Harc a baktériumok ellen képes leírás - Baktériumok.tlap.hu
részletek »

Harc a baktériumok ellen - Baktériumok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: bakteriumok.tlap.hu » Harc a baktériumok ellen
Keresés
Találatok száma - 14 db
Antibiotikum - Biokedvenc

Antibiotikum - Biokedvenc

Természetes antibiotikumok növényi kivonatokból készített áfonya probpolisz és kasvirág termékek. A Biokedvenc által forgalmazott természetes antibiotikumok, ellenőrzött ökológiai gazdaságban termszetett növényekből készülnek, így a természet erejével veheti fel a küzdelmet a baktériumokkal szemben.

Colon Cleanse

Colon Cleanse

A szervezetben felhalmozódott toxikus anyagok akár vastagbélrák kialakulásához is vezethetnek. Szervezetünk karbantartásához és a betegségek elkerüléséhez nélkülözhetetlen a rendszeres méregtelenítés, béltisztítás, melynek során a máj és a vese is felszabadul a fokozott terhelés alól. A Colon Cleanse béltisztító hatóanyagai kíméletesen távolítják el a méreganyagokat, ezáltal fokozzák a szervezet védekezőképességét és elpusztítják a bélfalon élősködő gombákat, baktériumokat és vírusokat. Az egészséges életmódhoz a savtalanítás és az évente legalább kétszer elvégzett méregtelenítő kúra szorosan hozzátartozik.

Egyre növekszik a szuperbaktériumok száma

Egyre növekszik a szuperbaktériumok száma

Az utóbbi időben egyre növekszik a szuperbaktériumok száma. Ennek hátterében valószínűleg az a nem elhanyagolható tény áll, hogy betegség esetén túl gyakran alkalmazunk antibiotikumokat. Az antibiotikumot ugyan rendszerint megölik a baktériumokat, de a populációjuk kis része hatásos védelmet hoz létre. A baktériumok a legjobban a szennyvizekben fegyverkezhetnek fel, ahol a bekerülő alacsony koncentrációjú antibiotikum 'oldat' ideális fürdőt biztosít a mutációik számára. Nem gondolnánk erre, igaz?

Ezüstkolloid

Ezüstkolloid

Az Ezüstkolloid az egyik legtermészetesebb antibiotikum. Kizárólag a káros baktériumokat pusztítja el, szinte azonnal leszámol a vírusokkal és gombákkal. Külsőleg gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatású, problémás bőr, ekcéma kezelésére is alkalmas. Gyomorfekély, Lyme-kór és tüdőgyulladás esetén is ajánlott.

Ezüstkolloid

Ezüstkolloid

Az ezüstkolloid az egyik leghatékonyabb baktérium pusztító anyagunk. Az ezüstkolloidot és az aranykolloidot már az ókorban is ismerték és alkalmazták gyógyító tulajdonságaik okán. Az aranykolloid megtisztítja a bőrt belülről és kivülről alkalmazva egyaránt. Az ezüstkolloid kórokozó ellenes hatása páratlan, több mint 600 baktérium törzsel tud végezni.

Ezüstkolloid a baktériumok ellen.

Ezüstkolloid a baktériumok ellen.

Veszélyes baktériumok és az ezüst kolloid Science Digest, szerint az ezüst a legerősebb bacilusvadászunk. Egy antibiotikum talán fél tucat különféle kórokozót tud elpusztítani, az ezüst kolloid azonban mintegy 650-et. Ellenálló fajták nem tudnak kifejlődni. Megállapította továbbá, hogy az ezüst egyáltalán nem mérgező, ezért a gyógyászatban kihagyhatatlan. Staphylococcos aureus: Az egyik legismertebb betegségokozó organizmus. A Staphylococcos aureus [Staph] mára 90%-os ellenállást mutat a penicillinnel szemben. Ezek a baktériumok felelősek a bőr, szív, vér és csontfertőzésekért, melyek infarktushoz és halálhoz vezetnek. A Staph ma már egy újabb hatóanyaggal, a methicillinnel szemben is ellenállást mutat. A tény, hogy a Staph baktériumok hamarosan gyógyíthatatlan betegségeket okozhatnak, meglehetősen fenyegető.

Génmódosított baktériummal a Lyme kór ellen

Génmódosított baktériummal a Lyme kór ellen

Tavasztól a kullancsok jelentik az egyik legnagyobb veszélyt a természet örömeit élvezők számára. Az apró élősködők - sok egyéb fertőzés mellett - két nagyon súlyos betegséget is terjeszthetnek, a vírusos agyhártya- és agyvelőgyulladást, valamint a Lyme-kórt. Az agyhártyagyulladás ellen már létezik hatékony védőoltás, a Lyme-kór ellen viszont nem. Amerikai kutatók most arról számoltak be, hogy egy génmódosítással megakadályozták a kór átvitelét a kullancsról a gerincesekre. Ez kiindulási alapot jelenthet egy védőoltás kifejlesztéséhez.

Grapefruitmag kivonat

Grapefruitmag kivonat

Gyorsan szünteti meg a fertőzéseket. A gombás, bakteriális és vírusos megbetegedéseket rövid időn belül felszámolja azáltal, hogy kiéhezteti a kórokozókat. A grapefruitmag kivonat nemcsak a már meglévő betegségekkel szemben hatékony, de a megelőzésben is kiváló. Mivel erősíti az immunrendszert és antioxidáns hatású, képes megakadályozni a betegségek kialakulását és fokozza a szervezet védekező képességét. A grapefruitmag csepp a külső és belső gyulladásokat enyhíti, óvja a bélrendszer és a gyomor egészségét. Szalmonellás fertőzések, hasmenés, émelygés ellen is ajánlott a grapefruitmag kivonat.

Hadviselés a pneumococcus baktériumok ellen

Hadviselés a pneumococcus baktériumok ellen

Az egyik legfontosabb humán kórokozó baktérium minden bizonnyal a pneumococcus. A WHA becsélse szerint évente körülbelül 07-1 millió kisgyermek haláláért felelős a világon, és hasonló mértékben veszélyeztetett az idősebb korosztály is. 2005 óta már hazánkban is kérhetünk ellen a vakcinát. A súlyos fertőzéseket ugyanis sokkal jobb védőoltással megelőzni, ha lehetőség van rá, mint a már kialakult betetséget kezelni.

Hirdetés
Küzdelem a baktériumok ellen

Küzdelem a baktériumok ellen

A baktériumok csak néhány mikrométer átmérőjű egysejtű élőlények, mégis ha a betegséget okozó fajtáik megtámadják a szervezetünket, súlyos, kezelés nélkül akár halálos betegségeket is tudnak okozni. Fontos leszögezni, hogy nem minden baktérium okoz betegséget. Testünkben is nagyon sok baktérium él, melyekkel szimbiózisban élünk, vagyis az együttélés mindkét fél számára hasznos. Ilyenek például a bélbaktériumok, melyek bizonyos ételek feldolgozásában vannak segítségünkre, sőt egyes gyógyszerek hatása vagy vitaminok felszívódása nem jöhetne létre a közreműködésük nélkül.

Védekezés a baktériumok ellen

Védekezés a baktériumok ellen

Emberen első alkalommal akkor alkalmazták, amikor a kutató leánya egy sérülést követő fertőzés miatt életveszélyes állapotba került. Az a csoda, hogy a bőrünkön, nyálkahártyáinkon és a testüregeinkben, szerveinkben ( orr-garat, száj, gyomor-bél traktus) élő sokmilliárdnyi kórokozó baktérium csak ritkán okoz betegséget. A kórokozó baktériumok és a szervezet között egyensúlyi állapot alakult ki.

Védooltások trópusokra utazóknak

Védooltások trópusokra utazóknak

Utazni jó, sőt sokak szerint kell is. Kell, mert így olyan élményekkel, információkkal gazdagodhatunk, amelyek később hasznunkra válhatnak. Vannak azonban írott és íratlan szabályok, amiket be kell tartanunk. Ügyelnünk kell arra, hogy tiszteletben tartsuk vendéglátó országunk szokásait, hagyományait, törvényeit. Vigyáznunk kell saját és társaink értékeire, és végül, de nem utoljára egészségünkre. Most ne kezdjen aggódni senki, az alábbiakban nem szexuális önmegtartóztatásra, a helyi konyhai specialitások visszautasítására bíztatunk. Csupán szeretnénk felhívni a figyelmüket néhány hazánkban nem igazán ismert betegségre és azok megelőzésére. Sokan biztosan hallottak már mindezekről, de gondolnunk kell azokra is, akik nem igazán készülnek fel egy adott területből, akik nem kapnak megfelelő tájékoztatást az akkor épp rosszhangulatú irodista kisasszonytól. Hisz nem mindegy, hogy egy egzotikus nyaralás napjait az azúrszín tenger partján vagy egy rosszabb esetben rosszul felszerelt helyi kórház vaságyán töltik el, s elővigyázatlanságból a bazári csecsebecsék mellett más 'ajándékokat' is haza hoznak.

Veszélyes baktérium, ingyenes oltás

Veszélyes baktérium, ingyenes oltás

A baktérium az öt év alatti korosztályra rendkívül veszélyes, súlyos tüdőgyulladást, agyhártyagyulladást, vérmérgezést, orrmelléküreg-gyulladást okozhat. Csányi Péter, az EVP programigazgatója a pénteki, hódmezővásárhelyi sajtótájékoztató után az MTI-nek elmondta: első körben azok a négy-öt éves gyermekek juthatnak hozzá a vakcinához, akik korábban kimaradtak az ingyenes védőoltásból. A programban ezért még a nyáron 274 kisgyermek oltását tervezik. Jelenleg mintegy négyszáz olyan gyermek van a városban, aki 2005 júniusa és 2006 májusa között született, és aki még nem volt jogosult az ingyenes védőoltásra. A gyermekek szülei írásos értesítést kaptak, s kétharmaduk él is a lehetőséggel. Ősszel az oltás a 2006 tavasza és 2008 októbere között születettekkel folytatódik, akkortól ugyanis már államilag is ingyenessé vált az oltás - tette hozzá a programigazgató.

Vitaminok

Vitaminok

Szinte valamennyi vízben oldódó vitamin B előjelű: B1-vitamin, B2-vitamin, B12-vitamin, niacin, pyridoxin, pantoténsav, biotin, folsav, C-vitamin. Zsírban oldódó vitaminok: A-vitamin, D-vitamin, E-vitamin, K-vitamin. Igaz, hogy a vitaminok nem töltik fel a szervezetet energiával, de az anyagcsere szempontjából rendkívül fontosak. Egyenletes vitamin bevitel mellett fittnek, míg ellenkező esetben fáradtnak érezhetjük magunkat, és könnyen megbetegedhetünk.

Tuti menü